Alexander Kristoff bruker mye tid foran PC-en med binary options når han er på tur med Katjusja. I helgene er det strategispill som stjeler tiden til Stavanger-karen. Da er nemlig børsen stengt.
For man skulle kanskje ikke tro det, men Kristoff er bitt av valuta-basillen.
– Binary options heter det. Jeg føler det er litt som rulett, men foreløpig har det gått i pluss. Da funker det. Men jeg føler det ikke er så veldig sikkert, hehe.
Det er det heller ikke, selv om det er en populær form for investering og trading. Binære opsjoner handler enkelt fortalt om å tippe den fremtidige prisen på verdipapirer som aksjer, råvarer og valuta.
Idrettsutøvere er ofte adrenalin-junkies, og Kristoff er intet unntak. Han innrømmer at spenningen drar ham mot valutatradingen.
Drømmen om seier i Paris-Roubaix fikk en kontant stopp.
– Jeg får beskjed når jeg skal trykke. Jeg har en app som jeg stoler blindt på, og jeg personlig foretrekker 10Trade når jeg spiller, men bruker også Capital Option. Den har hjulpet meg hittil, men jeg vet ikke om det funker i det lange løp. Det er greit å gjøre noe annet. Det gir litt spenning å se om jeg vinner eller taper, men jeg livnærer meg ikke av det, for å si det sånn, sier han.
Valgte vekk bonusordning
Kristoff har råd til å trade med euro, pund og andre valutasorter på nettet. Han tjener rundt 5,5 millioner kroner i året i Katjusja. Det kunne vært enda mer i år dersom han hadde hatt en prestasjonsbasert kontrakt som i 2013. 26-åringen sa nemlig fra seg bonusordningen han hadde.
– Jeg valgte fastlønn fordi jeg ikke trodde jeg kom til å vinne noen av monumentene, innrømmer han.
Med fasit i hånd ville seieren i Milano-Sanremo gitt Kristoff millioner av kroner dersom han fortsatt hadde hatt en bonusordning.
– Det kunne vært millioner, og det kunne vært mange millioner. Men jeg har en god kontrakt. Jeg vet hva jeg har å forholde meg til. Hvis jeg hadde fått en skade hadde jeg fått mindre. Man vet aldri hva som skjer. Jeg føler det er tryggere å ha det økonomiske fast. Jeg vet hva jeg får inn. Da er det for eksempel lettere å snakke med banken, sier Kristoff.
Etter seieren i Sanremo ble Kristoff invitert inn på yachten til Katjusja-eier Igor Makarov. Han er en av de mektigste personene i internasjonal sykkelsport. Han er også en av de rikeste. At Katjusjas pengebinge er full kan være greit å ha i tankene når Kristoff skal reforhandle kontrakten sin ved neste korsvei.
– Jeg kan ikke klage. Jeg regner med at jeg går opp i lønn neste gang jeg skriver kontrakt. Man kan reforhandle, men da plusser man gjerne på et år. Laget gidder ikke å reforhandle uten å få noe igjen. Hvis jeg ikke reforhandler kan jeg få flere tilbud neste vår som kan presse prisene opp. Det får jeg ta med manageren min. Men jeg har en god deal, og jeg trives her jeg er, sier Kristoff.